Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutor de 600 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor români. Marcel Ciolacu: ”Trebuie să creştem producţia românească”

Guvernul aprobă alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Mă bucur să văd că ministrul Agriculturii a venit şi în şedinţa de astăzi cu noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor români.

În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale.

Trebuie să creştem producţia românească şi îl încurajez pe ministrul Barbu să continue să vină cu astfel de soluţii pentru ca românii să aibă acces la hrană românească de calitate", a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa Guvernului.

De altfel, premierul a anunţat că Guvernul aprobă, în şedinţa de joi, un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

”Aceşti bani vor ajuta peste 9.200 de firme româneşti să îşi dezvolte afacerile şi să menţină locurile de muncă. Vreau să continuăm să dăm un semnal puternic de sprijin şi către mediul de afaceri, în special pentru susţinerea capitalului românesc.

De aceea, vom aproba astăzi un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru IMM-uri. Aceşti bani vor ajuta peste 9.200 de firme româneşti să îşi dezvolte afacerile şi să menţină locurile de muncă”, a mai spus şeful Executivului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE