Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bani pentru fermieri. Ce sume alocă Guvernul pentru sectoarele vegetal şi zootehnic

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectoarele vegetal şi zootehnic. Hotărârea de Guvern va fi aprobată în ședința de vineri.

Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene, a menţionat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu, premierul României: Aprobăm două hotărâri de Guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic în contul cererilor depuse în cursul anului trecut. Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene. De aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal şi 200.000 de fermieri din cele zootehnic.

Ministerul Agriculturii alocă peste 88 de milioane de euro pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal

Fondurile totale alocate de la bugetul de stat pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal vegetal pentru anul de cerere 2023 se ridică la peste 438,3 milioane de lei, respectiv 88,12 milioane de euro, potrivit unui proiect de Hotărâre postat în transparenţă decizională de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, din suma totală de peste 88 de milioane de euro, circa 84,88 de milioane euro vor fi alocate pentru culturile amplasate pe teren arabil, peste 1,64 milioane de euro pentru tutun, 1,508 milioane de euro pentru sfeclă de zahăr, 83.643 euro pentru hamei şi 5.630 euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE