Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actrița Alexandrina Halic, vocea poveștilor din copilărie: „Povestea nu lipsește, nu are voie să lipsească din viața noastră”

Are una dintre cele mai iubite voci, este recunoscută imediat după felul în care vorbește, pentru că vocea este cea care i-a făcut pe mulți să o numească „zâna poveștilor citite”. Vorbim despre actrița Alexandrina Halic, cea care a dat glas multor personaje de basm, într-un mod inconfundabil. Echipa Euronews a întâlnit-o pe îndrăgita actriță în locul care i-a devenit cea de-a doua casă, Teatrul pentru Copii Ion Creangă.

Peste jumătate de secol, actrița Alexandrina Halic s-a dedicat copiilor. Pentru ei a interpretat zeci de roluri: Pinocchio, Micul Prinț, Alice în Țara minunilor sau Fritz, din „Omulețul cu haina de lemn”.

Poveștile sunt cele care i-au definit întreaga carieră

Privind-o, Alexandrina Halic chiar pare desprinsă dintr-un spațiu de poveste. Până la urmă, poveștile sunt cele care i-au definit întreaga carieră.

Mulți ne amintim vocea sa, din poveștile pe care, în alte vremuri, le ascultam la pick-up, vrăjiți, la propriu, de lumile de basm care se creau în mintea noastră și totul doar prin ceea ce transmiteau vocile înregistrate ale actorilor.

Alexandrina Halic, actriță: „Povestea poate fi văzută, ascultată, dincolo de voce.Primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă uit la dumneavoastă este „A fost odată ca niciodată” și am să vă întreb ce înseamnă pentru dumneavoastră acest început faimos. Înseamnă povestea. De fapt, povestea ne însoțește și ăsta e adevărul, nu se poate fără poveste.”

Mesajul transmis de actriță copiilor

Dar, pentru a-ți construi întregul parcurs artistic plecând de la lumea poveștilor, este nevoie, în primul rând, să nu uiți să păstrezi în tine o parte din copilul care erai. A spus-o și autorul „Micului Prinț”, Antoine de Saint-Exupery și este ceea ce crede, cu convingere, Alexandrina Halic.

În cea mai fericită zi a celor mici, adică de Crăciun, „zâna cea bună a poveștilor”, așa cum o numesc mulți dintre cei care o admiră pe Alexandrina Halic, le-a transmis copiilor un mesaj.

Alexandrina Halic, actriță: „Eu spun povești de când mă știu. Am avut lângă mine generații de copii și știu că povestea este un dar fără de preț pentru voi. Știu că sunteți în stare să creați povestea, să ajungeți voi să scrieți povești și să le dăruiți altora. Povestea nu lipsește, nu are voie să lipsească din viața noastră.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE