Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Sean Penn i-a dăruit Oscarul său președintelui Zelenski drept „simbol al credinței”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit la Kiev cu actorul și regizorul american Sean Penn, care i-a oferit statuia sa de Oscar drept un gest simbolic de susținere și un „simbol al credinței” privind victoria Ucrainei asupra Rusiei.

„Aceasta este pentru dumneavoastră. Este doar o prostie simbolică, dar dacă știu că asta este aici, atunci mă voi simți mai bine și mă voi simți suficient de puternic pentru lupte. Când vei câștiga, adu-l înapoi în Malibu, pentru că mă voi simți mult mai bine știind că este o bucată din mine aici”, i-a spus Penn lui Zelenski.

Zelenski a spus că va păstra statuia Oscar a lui Penn, afirmând că este „o mare onoare, dar până când vom câștiga”.

Schimbul de replici a fost prezentat într-o înregistrare video împărtășită de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina. Zelenski i-a înmânat apoi lui Sean Penn Ordinul de Merit, în onoarea contribuției lui Penn la susținerea Ucrainei.

Actorul a ajutat Ucraina în timpul conflictului

Numele lui Penn figurează acum pe o placă comemorativă dedicată actorului. Numele său figurează alături de lista multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în timpul conflictului.

„Există trei locuri în lume în care ar fi toată mândria vieții mele: locul în care s-a născut fiica mea, locul în care s-a născut fiul meu și acesta. Vă mulțumesc”, a spus Penn.

Penn a fost unul dintre primii oameni care au vizitat Ucraina după ce trupele rusești au intrat în țară și a fost un susținător deschis în timpul conflictului militar. Actorul, la fel ca multe alte celebrități, s-a întâlnit cu președintele Zelenski în mai multe rânduri. El a vizitat Ucraina înainte de război, în noiembrie 2021, pentru documentarul său planificat despre această țară.

În timp ce există mult cinism în ceea ce privește implicarea vedetelor de la Hollywood, Zelenski a fost deschis în ceea ce privește sprijinul internațional pentru țara sa. Strategia sa de sensibilizare continuă să demonstreze că fostul comediant devenit președinte este o persoană care înțelege cum poate fi folosit statutul de celebritate pentru a obține rezultate concrete, cum aceste întâlniri pot crește gradul de conștientizare și cum interacționează publicul larg cu evenimentele globale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE