Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Julian Sands a fost confirmat mort, la cinci luni după ce a dispărut într-o excursie montană

Moartea actorului britanic Julian Sands a fost confirmată la trei zile după ce au fost găsite rămășițe umane pe dealurile din sudul Californiei, unde a dispărut în urmă cu cinci luni, potrivit Euronews Culture. El avea 65 de ani.

Sands era un pasionat de drumeții și alpinism. El a fost dat dispărut pe 13 ianuarie, după ce a plecat într-o drumeție în apropiere de Mount Baldy, la est de Los Angeles. Regiunea a fost lovită de furtuni puternice în timpul iernii.

O anchetă a confirmat acum că rămășițele umane descoperite sâmbătă în sălbăticie sunt ale actorului. Autoritățile spun că a fost efectuată o autopsie, dar sunt necesare rezultatele unor teste suplimentare înainte de a se putea stabili cauza morții.

Echipajele, ajutate de drone și elicoptere, l-au căutat de mai multe ori, dar, îngreunate grav de condițiile de iarnă care au durat până în primăvară, nu s-a găsit niciun semn de el până când drumeții civili au dat peste el.

O carieră de 40 de ani

Sands, care s-a născut, a crescut și a început să joace în Anglia, a lucrat constant în film și televiziune, acumulând peste 150 de credite într-o carieră de 40 de ani. În decursul unui interval de 10 ani, între 1985 și 1995, a interpretat roluri importante într-o serie de filme apreciate.

După ce a studiat la Royal Central School of Speech and Drama din Londra, Sands a pornit o carieră pe scenă și în film, jucând roluri mici în filme precum "Oxford Blues" și "The Killing Fields". A obținut rolul principal al lui George Emerson, care se îndrăgostește de Lucy Honeychurch, interpretată de Helena Bonham Carter, în timp ce se află în vacanță în Toscana, în filmul britanic de dragoste "A Room With a View", din 1985.

Filmul regizorului James Ivory și al producătorului Ismail Merchant a câștigat premiul Academiei Britanice de Artă Cinematografică și de Televiziune pentru cel mai bun film și a fost nominalizat la opt premii Oscar, câștigând trei.

În urma succesului înregistrat, Sands s-a mutat în Statele Unite pentru a urma o carieră la Hollywood.

A interpretat rolul principal în filmul horror fantastic "Warlock" din 1989 și în continuarea acestuia. În comedia horror "Arachnophobia" din 1990, cu Jeff Daniels și John Goodman, Sands a jucat rolul unui entomolog specializat în păianjeni.

A apărut, de asemenea, ca invitat sau în roluri recurente în seriale TV, printre care "24", "Medici", "Smallville", "Dexter", "Gotham" și "Elementary". Ultimul său film a fost "The Ghosts of Monday", din 2022.

Vineri, familia sa a făcut prima declarație de la dispariția lui Sands.

"Continuăm să îl păstrăm pe Julian în inimile noastre cu amintiri luminoase despre el ca un tată minunat, soț, explorator, iubitor al lumii naturale și al artelor și ca un interpret original și colaborativ", se arată în declarație.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE