Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Julian Sands, dat dispărut în munți, în timpul unei drumeții

Actorul Julian Sands, protagonistul mai multor filme nominalizate la Oscar, printre care „A Room With a View”, a dispărut de cinci zile în munții din sudul Californiei, unde făcea drumeții, relatează euronews.com.

Sands, în vârstă de 65 de ani, a fost dat dispărut vineri, 13 ianuarie, pe un traseu de pe muntele Baldy, a declarat purtătoarea de cuvânt a șerifului din comitatul San Bernardino, Gloria Huerta.

Echipele de căutare și salvare l-au căutat pe Sands în zona Munților San Gabriel, la aproximativ 65 de kilometri nord-est de centrul orașului Los Angeles, dar au fost nevoite să suspende căutările la sol sâmbătă din cauza condițiilor de pe traseu și a riscurilor de avalanșă, iar de atunci nu au mai putut să le reia.

Aceștia îl caută pe Sands în măsura în care vremea permite, cu elicoptere și drone, și vor relua căutările la sol atunci când va fi sigur, au declarat autoritățile.

O serie de furtuni au creat condiții montane periculoase în sudul Californiei; doi excursioniști au murit recent în zonă.

Cine este Julian Sands

Julian Sands, care a crescut în Yorkshire, a avut o carieră complexă, de decenii în industria cinematografică, apărând în zeci de roluri în filme şi la televiziune. De mai mulţi ani actorul locuieşte în zona Los Angeles împreună cu soţia sa, scriitoarea Evgenia Citkowitz. Sands are trei copii, relatează Agerpres.

Într-un interviu din 2018 acordat The Guardian, Sands a vorbit despre pasiunea sa pentru mersul pe munte şi despre importanţa de a se lansa în noi aventuri pe măsură ce îmbătrâneşte.

Într-un alt interviu, din 2020, el s-a descris drept cel mai fericit atunci când este „aproape de un vârf de munte într-o dimineaţă rece glorioasă".

În 2020, Sands a povestit că a fost cel mai aproape de moarte „la începutul anilor '90, în Anzi, prins într-o furtună atroce, la peste 6.000 de metri, împreună cu alţi trei. Eram cu toţi într-o stare foarte proastă. Unii băieţi de lângă noi au pierit; noi am fost norocoşi". 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE