Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Activele ruseşti blocate se ridică la 17 miliarde de euro. Kievul cere acestea să fie folosite pentru reconstrucția Ucrainei

Peste 17 miliarde de euro este valoarea activelor rusești blocate de către Uniunea Europeană în cadrul sancțiunilor aplicate Rusiei.

Măsurile au fost luate după invadarea de către armata rusă a Ucrainei. Potrivit comisarului european pentru Justiție, Didier Reynders, citat de Agerpres, până acum au fost blocate activele a 90 de persoane în șapte state-membre.

Comisarul european a afirmat că în cazul în care banii confiscați provin din activități infracționale ar putea să fie direcționați într-un fond de compensare pentru Ucraina. 

Autoritățile de la Kiev au cerut în repetate rânduri ca toate activele rusești blocate să fie folosite pentru reconstrucția țării după război. După invadarea Ucrainei, UE a adoptat opt pachete de sancțiuni  împotriva Rusiei. În cadrul sancțiunilor occidentale au fost blocate și rezerve valutare de 300 miliarde de euro ale bănci centrale de la Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE