Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Acord între Ungaria și Turcia. Orban anunță că, "după ce au pierdut secolul anterior", cele două state vor fi "câştigătoare în secolul al XXI-lea"

Publicat de: Sorin Rusu

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat că țara sa și Turcia au semnat un parteneriat cu prioritate strategică, despre care a spus că, "în limbaj diplomatic, aceasta exprimă cea mai puternică posibil cooperare amicală, frăţească şi politică".

Declarațiile lui Orban vin după ce a semnat acest acord cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Parteriat strategic Ungaria - Turcia

Orban a dat unele detalii și a precizat că, deşi maghiarii "au pierdut secolul anterior", planul actual este "de a câştiga secolul XXI. La aceasta se referă acest statut de prioritate strategică".

În ziua anunțării acordului, s-a semnat un parteneriat în domeniul apărării, între compania maghiară Nurol Makina și cea turcească Raba Jarmu, care vizează dezvoltarea şi producţia de vehicule de luptă blindate turceşti Gidran în orașul maghiar Gyor, conform Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE