Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accidentul de la Pasajul Unirii, povestit de o turistă din Grecia: „ A fost groaznic pentru că s-a întâmplat în câteva secunde. Toți țipau”

O turistă din Grecia ne-a povestit despre șocul prin care a trecut, după accidentul din Pasajul Unirii. Deși a observat că șoferul nu știa direcția către Palatul Parlamentului, ea spune că nu bănuia ce urmează. Mai bine de jumătate dintre turiști pleacă astăzi acasă. 13 dintre victime sunt internate la patru spitale din capitală, dintre care o femeie la Terapie Intensivă. Patru pacienți vor fi externați mâine. În accident, un pasager a murit și 24 au fost răniți.

Unul dintre turiștii teferi încearcă să liniștească o victimă conștientă, dar blocată sub greutatea plafonului. Imaginile sunt surprinse imediat după impactul autocarului cu grinda limitatoare din Pasajul Unirii.

O femeie ne povestește în detaliu cum a scăpat cu viață.

Turistă din Grecia: „Au fost răniți de acoperiș. A fost groaznic pentru că s-a întâmplat în câteva secunde. Acum te bucuri că ești în București și dintr-o dată plafonul vine spre tine. N-am avut timp să înțeleg ce se întâmplă. Un moment de liniște a fost urmat de țipete, toți țipau”.

Reporter: Stăteați pe locurile din spate?

Turistă din Grecia:Nu, eram la două locuri de omul care a murit. Plafonul era aici. Suntem recunoscători. Am trăit un miracol pentru că eram aproape și, mulțumită lui Dumnezeu, n-am pățit nimic”.

Cu câteva minute înainte să ajungă la hotel, femeia a observat nesiguranța șoferului în clipa în care a virat spre intrarea în Pasajul Unirii.

Turistă din Grecia: „Toată noaptea am călătorit și când am ajuns în București șoferul nu știa cum să ajungă de pe drumul principal către Parlament. A virat către pasaj, dar nu știa dacă înălțimea pasajului îi permitea să intre cu autocarul. A condus încet, pe sub pasaj. Rezultatul a fost că plafonul autocarului s-a deformat deasupra noastră. Trebuie să mulțumesc autorităților din București. Polițiști, pompieri, toți au venit rapid. Au fost atât de săritori. Doctorii ne-au îmbrățișat ca pe rudele lor”.

Turista din Grecia vizitează România pentru prima oară și rămâne până luni în București să petreacă Crăciunul. Pentru asta le mulțumește salvatorilor români. Primul care a sărit în ajutorul victimelor a fost jandarmul Petre Pălărie, care se afla în timpul liber, în apropierea Pasajului Unirii. El a observat starea răniților și i-a îndrumat ulterior pe medici.

Peste jumătate dintre turiștii greci se întorc astăzi în acasă. Ei au fost deja preluați de la hotelul în care plănuiseră să rămână cazați pe durata vacanței.

Șapte dintre cele 24 de victime au fost externate aseară, iar celelalte se află în patru spitale din București: Floreasca, Universitar, Bagdasar Arseni și Spitalul Militar Central. Unii așteaptă acordul medicilor să plece, alții primesc îngrijiri suplimentare la diferite secții de chirughie. Pacienta adusă la spital în comă are o stare mai bună, dar rămâne internată la Terapie Intensivă. (ilustratie autocar) Între timp autocarul a fost adus la Brigada de Poliție București care încearcă să stabilească exact cum s-a produs accidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE