Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care este starea pasagerilor implicați în accidentul de autocar de la Pasajul Unirii

Publicat de: Euronews

Turiștii răniți vineri seară în accidentul de la Pasajul Unirii și-au petrecut noaptea la spital. O femeie este, în continuare, în stare gravă la Spitalul Floreasca. Cei care nu au suferit răni au dormit la hotelul la care aveau rezervare. Șoferul autocarului în care se aflau cei 47 de pasageri a fost audiat la Brigada Rutieră. Presa elenă susține că turiștii greci au venit în România pentru un sejur de cinci zile.

Până acum a fost audiat șoferul autocarului. Acesta a fost mai întâi la Institutul Național de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice și mai apoi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde a dat declarații timp de câteva ore. Nu s-a luat nicio măsură privativă de libertate față de acesta, nicio măsură preventivă și nu a fost sancționat din moment ce a fost deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Ambasadoarea Greciei le-a oferit asistență

Mai departe, cel mai probabil, vor fi chemați și pasagerii din autocar, în primul rând cei care nu au suferit răni și care se află la hotelul din Capitală. Vorbim de peste 20 de pasageri care sunt la hotel. A fost și ambasadoarea Greciei în vizită și le-a oferit asistență. De altfel, Ambasada Greciei la București a transmis un mesaj pe pagina de Facebook după accidentul tragic din Capitală.

Potrivit Ambasadei, „Ministerul Afacerilor Externe din Grecia a luat legătura cu rudele victimelor și le dorește răniților însănătoșire grabnică. În plus le dă asigurări că în va ajuta cu tot ce este posibil. Chiar și ministrul grec de Externe a luat discutat la telefon cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu și le-a mulțumit autorităților din România și Ambasadei Greciei la București pentru sprijin”.

24 de persoane au fost rănite, printre care doi copii. Cei mai mulți sunt internați la spitalele Floreasa, Universitar, Bagdasar și la Spitalul Militar. O persoană a decedat, iar o alta, o femeie de aproximativ 30 de ani este în stare gravă la Spitalul Floreasca, internată la terapie intensivă, unde este intubată și este în stare critică, spun medicii.

Ceilalți pasageri sunt în stare stabilă, au fost evaluați, iar medicii vor stabili ce tratamente trebuie să urmeze aceștia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE