Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A patra și ultima zi în care oamenii îi pot aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Publicat de: Euronews

Astăzi este cea de-a patra și ultima zi în care sicriul Reginei este depus în Westminster Hall. De asemenea, este și ultima zi în care publicul îi poate aduce un omagiu fostului monarh.

La ora 20:00 (ora locală), se va păstra un minut de tăcere în toată Marea Britanie. Înaintea acestui moment, va avea loc o slujbă de rugăciune la Kelpies. Oamenii sunt încurajați să marcheze tăcerea în privat, în casele lor, pe stradă cu vecinii sau în cadrul unor evenimente și priveghiuri comunitare, conform BBC.

Accesul la coadă, oprit definitiv

Nouăzeci și șase de felinare - câte una pentru fiecare an din viața reginei - vor fi plutite pe apa din jurul statuilor.

Se așteaptă ca șefii de stat să înceapă să sosească la Londra pentru funeraliile Reginei.

Regele Charles al III-lea va avea o audiență cu prim-ministrul Liz Truss la Palatul Buckingham. Regele și Camilla, regina consort, vor găzdui, de asemenea, șefi de stat și oaspeți oficiali de peste hotare pentru un „eveniment oficial de stat”.

În cazul zilei de sâmbătă Guvernul a anunțat că accesul la coadă a fost oprit definitiv. Oamenii au fost rugați să nu se mai alăture cozii, în urma atingerii capacității maxime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE