Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Repetiții pentru ziua înmormântării. Mii de oameni continuă să vină la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a

Mii de britanici și oameni din întreaga lume continuă să vină la Londra pentru a-și lua rămas bun de la regina Elisabeta a II-a. Este un adevărat pelerinaj, iar timpul de așteptare în coadă a fost, la un moment dat, și de 24 de ore. Totodată, armata a început repetițiile pentru ziua înmormântării.

Deși autoritățile britanice au limitat de câteva ori accesul la coada de așteptare, oamenii au continuat să vină. De la bătrâni la tineri, toți așteaptă ore în șir pentru a ajunge la catafalcul Reginei. Nu au lipsit nici incidentele. Poliția a reținut un bărbat care ar fi încercat să atingă sicriul reginei.

Repetiții pentru funeralii

Sâmbătă dimineața, sute de militari din gărzile regale, armată, forțele aeriene și din marină au început repetițiile pentru ziua funeraliilor.

Nici în acest caz nu au lipsit incidentele. Unui militar i s-a făcut rău și a căzut la pământ. Acesta a fost evacuat cu o targă de către colegi. Mai mulți oameni, care nu vor putea participa luni la funeralii, au decis să se trezească devreme pentru a vedea repetiția.

La Westminster Hall, la sicriul reginei Elisabeta a II-a, vor ajuge sambata și prinții William și Harry. Vineri, au fost acolo și cei patru copii ai suveranei. Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne și prinții Andrew și Edward s-au recules la catafalc. Și alți membri ai familiei regale au putut fi observați în sala unde se află sicriul.

Două cluburi de fotbal i-au adus un omagiu Reginei

Un omagiu reginei a fost adus și la meciul dintre cluburile britanice de fotbal Aston Villa și Southampton. Jucătorii au intrat pe teren cu coroane de flori, iar înainte de meci au ținut un minut de reculegere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE