Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poliția din Londra, cea mai mare operaţiune de securitate pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Publicat de: Sabina Coman

Poliţia din Londra spun că funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor fi cea mai mare operaţiune de securitate la care vor lua parte parte după ce miniştri, preşedinţi şi membri ai Familiei Regale se vor reuni luni pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei, informează Agerpres.

Se preconizează ca funeraliile Reginei să atragă sute de mii de oameni pe străzile Londrei, un ecou al altor evenimente importante din istoria Marii Britanii, inclusiv ceremonia de încoronarea a suveranei, din 1953, înmormântarea fostul prim-ministru Winston Churchill, în 1965 şi moartea prinţesei Diana, în 1997.

Poliţiei Metropolitane din Londra va desfăşura cel mai mare număr de ofiţeri pe străzile oraşului şi va participa la cea mai mare operaţiune de protecţie pentru lideri mondiali şi monarhi.

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele francez Emmanuel Macron se numără printre oaspeţii de rang înalt din străinătate care şi-au confirmat participarea.

Masiva operaţiune a poliției va depăşi în amploare alte evenimente pentru care a fost nevoie de largi desfăşurări ale forţelor de ordine în Londra, cum ar fi Jocurile Olimpice din 2012 şi festivităţile prilejuite de Jubileul de Platină al Reginei.

Forţele de ordine se pregătesc pentru diferite scenarii, de la ameninţări teroriste la proteste şi incidente cauzate de aglomeraţie. Forţe suplimentare de ordine sunt mobilizate în Londra de pe tot teritoriul Marii Britanii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE