Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul Marii Britanii în România: Regina Elisabeta avea un umor tipic britanic

Publicat de: Maia Bondici

Majestatea Sa Regina Elisabeta avea un dezvoltat simț al umorului. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Euronews România.

În ultimele zile am auzit că s-a vorbit foarte mult despre umorul Reginei și știm că Regina a fost deschisă să învețe ce înseamnă să fii modern în ziua de azi. Ați putea să ne spuneți mai multe despre asta?

„Umorul, cred că din păcate a fost un secret bine păstrat despre Regină pentru mult timp. Și-a început domnia într-o perioadă de deferență și nu a vrut să dezvăluie lucruri din viața privată. Așa că toată lumea care o cunoștea în viața privată vorbea de umorul Reginei, dar nimeni nu l-a văzut de fapt în viața publică. După care am avut acel moment extraordinar la Olimpiada de la Londra în 2012 când Daniel Craig, care se afla vizibil la Palatul Buckingham, era îmbrăcat într-un costum, intră într-o încăpere, iar acolo se află o doamnă cu părul alb la un birou. Și Prințul Edward a spus ”Cu toții ne întrebam oare cine e actrița? Să fie Helen Mirren?”. Și atunci doamna cu părul alb s-a întors și era Regina. Și cu toții am rămas muți. Cred că acela a fost prima ei demonstrație publică a umorului pe care îl are.”

Deși ocupa o funcție atât de importantă, ambasadorul Marii Britanii în România a declarat că fosta suverană nu se lua în serios prea mult, iar acest lucru a fost vizibil prin demonstrațiile publice ale umorului.

„Și chiar și mai recent de atât. Știți că am sărbătorit Jubileul  de Platină în acest an în care comemorăm și moartea regretatei Majestăți, dar oare există vreun om care nu va mânca sandwichuri cu marmeladă? Din nou, avea un simț al umorului fabulos și o sincronizare perfectă. De asemenea, nu se lua în serios prea mult. Cred că acelea sunt demonstrațiile publice ale umorului. Am fost îndeajuns de norocos să vorbesc cu Majestatea Sa în privat în mai multe ocazii și doar din conversațiile pe care le-am avut, observatorii ar putea spune că avea un umor tipic britanic, mai relaxat, plin de reacții libere. Nu le voi uita niciodată.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE