Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rabla pentru electrocasnice 2022. Vouchere pentru aere condiționate, uscătoare de rufe și aspiratoare

Aproape 43.000 de vouchere au fost generate pentru persoanele fizice, în primele trei ore de la startul celei de-a treia etape a Programului "Rabla pentru electrocasnice", informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Agerpres.

În intervalul de timp menţionat, din totalul celor 42.910 vouchere emise, 14.502 au fost pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, 7.686 pentru uscătoare de rufe, iar 20.722 pentru aspiratoare.

Câți bani mai au la dispoziție românii?

Persoanele interesate mai au la dispoziţie două milioane de lei, pentru a selecta vouchere din categoriile:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

    Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM de marţi, 12 iulie 2022, şi publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE