Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi reguli pentru programul „Casa Verde”

Ministerul Mediului vrea să schimbe filosofia programului „Casa Verde”. Barna Tanczos a explicat, la Euronews România, că înscrierea în program nu va mai fi condiționată de depunerea unui dosar la un instalator de panouri fotovoltaice autorizat.

În următorul apel de proiecte, procedura va fi simplificată, a declarat Barna Tanczos. „În principiu, nu se mai duce inainte de inscrierea în program cetățeanul la instalator, ci se inscrie pur si simplu. Principiul e similar cu cel din programul Rabla pentru electrocasnice. Te înscrii în program, după care îți alegi nu aparatul, ci instalatorul și după instalare, îți iei subvenția”, a precizat ministrul Mediului.

Pe de altă parte, Barna Tanczos a reamintit că România trebuie să facă trecerea de la mașinile cu motoare clasice la cele electrice, până în 2035.

Tánczos Barna: „Industria auto din România este în fața unei provocări semnificative, pentru că tranziția înseamnă schimbarea tuturor liniilor de producție. Nu toate modelele vor fi probabil transformate și, de aceea, noi am propus ca această tranziție să fie prelungită cu cinci ani și motoarele clasice să fie utilizate până în 2040”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE