Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

95.000 de muncitori asiatici, angajați în România în 2023. Mai multe noi ghișee au fost amenajate de Oficiul pentru Imigrări din București

Adio cozi în ploaie și frig, la Oficiul pentru Imigrări din București. Cetățenii străini care trebuie să-și reînnoiască documentele de câteva ori pe an au la dispoziție un număr dublu de ghișee, într-un mall din Capitală. Schimbările au loc în contextul în care numărul celor care au nevoie de astfel de servicii este din ce în ce mai mare. În România au ajuns anul acesta peste 95.000 de muncitori din afara Europei.

Noul sediu al Oficiului pentru Imigrări din București este amenajat în incinta unui centru comercial din cartierul Berceni. Sunt treizeci de ghișee unde pot fi procesate zilnic chiar și 700 de cereri. Chiar și așa, spațiul a fost extrem de aglomerat.

Ionuț Gârdei, director Direcția pentru Imigrări a municipiului București: Sunt funcționale 30 de ghișee, creștem numărul de ghișee pe componenta cea mai importantă, pe angajare.”

Numărul de muncitori din afara Europei, de 20 de ori mai mare față de anul 2016

92 de noi polițiști de imigrări au fost angajați la oficiul din București pentru a putea fi operaționalizate noile ghișee

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: ”Ne confruntăm cu un deficit acut de personal și soluția nu poate fi decât creșterea digitalizării astfel încât operațiuni ce se pot desfășura online să fie organizate în acest fel.”

România importă din ce în ce mai multă forță de muncă din afara Europei. Doar anul acesta a fost emise 95.000 de avize de muncă de către Inspectoratul pentru imigrări, adică un număr de 20 de ori mai mare față de anul 2016. 

Până acum, zecile de mii de muncitori asiatici și africani care aveau nevoie de acte pentru a lucra în România stăteau la coadă la sediul Oficiului de Imigrări de pe strada Nicolae Iorga nr 23 din Sectorul 1 al Capitalei. De acum înainte, la vechiul sediu vor putea fi obținute doar documentele necesare celor care au fost prinși că stau ilegal la noi și au nevoie de deciziile de returnare pentru a părăsi România.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE