Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

90% dintre gări, un pericol în caz de cutremur puternic. Grindeanu ar vrea pasarea lor la autoritățile locale pentru consolidare

Ministrul Transporturilor a recunoscut că 90 la sută dintre gările din România arată ca după război, iar în cazul producerii unui cutremur puternic, ar fi un pericol pentru călători.

Sorin Grindeanu a atras atenția că în bugetul CFR nu sunt bani pentru a renova toate gările și consideră că singura soluție pentru consolidare ar fi ca aceste clădiri să fie preluate de primării.

Întrebat câte dintre podurile, tunelurile și gările ce țin de CNAIR și de CFR ar rezista în cazul unui cutremur puternic, Sorin Grindeanu a reiterat că 90% dintre gările din România arată ca după război.

„Și e un adevăr. Dacă vreți, vă pun la dispoziție imaginile de ieri cu gara din Târgu Jiu, pentru că mi-au trimis colegii”, a precizat ministrul Transporturlor.

Grindeanu este de părere că gările și alte imobile ce țin de CFR ar trebui preluate de administrațiile locale „care au forța financiară”.

„Nu are forța necesară CFR – ul să se ocupe de cele 90 la sută de care vorbeam eu mai devreme.

De aceea văd această soluție ca fiind singura viabilă și singura care stă în picioare și anume transferul către administrațiile locale”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE