Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

33 de șoferi au rămas fără permis, după o razie-maraton a polițiștilor, în Mamaia

Șase persoane au fost prinse în timp ce conduceau drogate, iar un șofer avea asupra lui substanțe interzise. În cazul lor, polițiștii au întocmit dosare penale.

800 de conducători auto au fost testați cu etilotestul, dar și cu drug-testul. Agenții au avut și un ajutor, pe Șuier, un câine polițist special antrenat să depisteze substanțele interzise.

Raziile au continuat în stațiunea Mamaia până dimineață. Polițiștii le-au spus șoferilor despre noile reglementări privind folosirea telefoanelor mobile la volan, care vor intra în vigoare peste două luni, potrivit ctnews.ro.

„În interacțiunea cu șoferii, colegii mei le-au adus la cunoștință acestora noile modificări ale Codului Rutier care vor intra în vigoare în aproximativ două luni de zile. Este vorba despre acelea care interzic ținerea în mână ori folosirea telefonului mobil sau a altui dispozitiv mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare”, a spus Adina Maftei, Director Comunicare – Inspectoratul General al Poliției Române.

Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE