Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IAȘI | 4 muncitori care reparau un drum, uciși într-un accident. Șoferița suspectă băuse înainte de a urca la volan

O femeie de 38 de ani, care se afla la volanul unei maşini ce circula dinspre cartierul Păcurari spre zona Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, a pierdut controlul volanului într-o curbă, a lovit o clădire şi a intrat în plin într-o autoutilitară staţionată pe dreapta, lângă care se aflau opt muncitori de la Citadin, lovind mortal patru dintre aceştia.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că, la ora 1,00, la numărul unic de urgenţă 112, a fost anunţat că a avut loc un accident rutier pe şoseaua Păcurari din Iaşi, în urma căruia mai multe victime au fost surprinse sub un autoturism al companiei care se ocupă de mentenanţa străzilor.

La locul accidentului au fost deplasate de urgenţă două echipaje de descarcerare, echipajul TIM, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de prim ajutor şi personal calificat şi trei ambulanţe de la SAJ Iaşi.

„Ajunse la locul intervenţiei echipajele au constatat că un autoturism a intrat în coliziune cu o autospecială de mentenanţă a drumului rutier şi a surprins opt muncitori care lucrau la reabilitarea drumului public. În urma evenimentului au rezultat opt victime, dintre care patru au fost transportate la spital, iar patru au fost declarate decedate. Cauza producerii accidentului rutier va fi stabilită de echipajele Poliţiei Rutiere"
, a declarat Georgică Onofreiasa.

Femeia care a produs accidentul a fost dusă la spital. Ea avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Se adaugă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

România, pe ultimul loc în UE la siguranța rutieră

Conform datelor anunțate de Bode, numărul accidentelor de circulație a scăzut de la 6.271 în anul 2020, la 4.915 in anul 2021, însă numărul persoanelor decedate în accidente în trafic a crescut de la 1.646 în anul 2020, la 1.779 în anul 2021.

„În România costul social mediu al accidentelor rutiere soldate cu decese s-a ridicat în anul 2021 la aproximativ două miliarde de euro, la care se adaugă încă aproximativ 639 de milioane de euro costul accidentelor grave. În total, 2,6 miliarde de euro echivalentul a 1,2 % din PIB-ul României”, a afirmat Lucian Bode în discursul rostit la Forumul Siguranţei Rutiere.

Conform ministrului, datele Comisiei Europene arată că în perioada 2010-2020, România s-a situat pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, iar în conformitate cu datele statistice Eurostat, aferente anului 2021, ţara noastră a înregistrat 93 decese/un milion de locuitori, context în care s-a menţinut pe primele locuri la acest indicator în clasamentul statelor europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE