Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

3.500 de civili ucraineni nu vor să părăsească orașul Bahmut, potrivit unui oficial ucrainean

Publicat de: Euronews

Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, scena celor mai grele lupte de luni de zile între forţele ucrainene şi ruse care îşi dispută controlul localităţii, a informat joi şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de EFE și de Agerpres. 

Autorităţile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a convinge aceste persoane să evacueze localitatea care, înainte de 24 februarie 2022, când a început invazia rusă, avea 84.000 de locuitori, dar s-au lovit de "refuzul lor absolut" faţă de ideea părăsirii oraşului.

Oamenii rămân în oraș, în ciuda evacuării totale

Civilii rămaşi în oraş au în grijă un număr total de 32 de minori, care trăiesc permanent în adăposturi pentru a se proteja de lupte, a adăugat liderul militar al provinciei, într-o conferinţă de presă.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a estimat miercuri că numărul copiilor aflaţi încă în Bahmut este de 10.

Pe 7 martie, Kievul a ordonat evacuarea totală a populaţiei civile din Bahmut, unde la momentul respectiv erau mai puţin de 4.000 de civili, dar majoritatea au decis să rămână în oraşul lor, după cum relevă cifrele prezentate joi de Kirilenko.

Rusia controlează o parte din oraşul Bahmut, iar trupele sale de asalt conduse de mercenarii grupului Wagner continuă să încerce să cucerească partea din localitatea aflată încă sub controlul forţelor ucrainene, care în unele puncte au început să lanseze contraofensive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE