Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FMI, ajutor de 15,6 miliarde dolari pentru Ucraina. Împrumutul este primul acordat unei țări aflate în război

FMI acordă un ajutor Ucrainei de 15,6 miliarde de dolari. Este pentru prima dată în istoria acestei instituții financiare care oferă ajutor unei țări aflate în război. În plus, președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a promis că va răspunde în forță fiecărei lovituri declanșate de Rusia. Declarația sa a venit în urma atacului cu rachete rusești asupra orașului Zaporojie.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 33 rănite în urma a două atacuri asupra a unor clădiri rezidențiale din Zaporojie. Rusia și-a intensificat bombardamentele în ultimele zile. Într-o localitate din apropierea orașului asediat Bakhmut, se aud explozii în fiecare zi.

Pe de altă parte, președintele Volodimir Zelenski a făcut o vizită pe linia frontului pentru a înmâna medalii trupelor care apără Bahmut. Ulterior, acesta a fost filmat în timp ce poza pentru selfie-uri cu susținătorii săi, în timpul unei opriri la o benzinărie din estul Ucrainei.

Între timp, Crucea Roșie a livrat pachete cu ajutoare umanitare în zonele din apropierea liniei de front din estul Ucrainei, unde mai trăiesc câteva sute de civili. De asemenea, Fondul Monetar Internațional a convenit asupra unui pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 15,6 miliarde de dolari. Împrumutul este primul acordat de creditorul cu sediul la Washington unei țări aflate în război.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE