Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Momentul în care o rachetă lovește un bloc de locuințe din Zaporojie

Președintele Ucrainei a postat miercuri o înregistrare video în care se vede, după spusele sale, momentul când o rachetă rusească lovește o clădire de apartamente din orașul Zaporojie, situat în sud-estul țării, transmite AP.

În urma atacului cel puțin o persoană a murit și alte 25 au fost rănite, inclusiv doi copii.

"Din nefericire, o persoană rănită, care se afla într-o stare gravă, a decedat. Potrivit informaţiilor actualizate, 25 de persoane sunt în prezent spitalizate", a precizat Anatoli Kurtiev, primarul din Zaporojie, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Agerpres.

Videoclipul postat de președintele Volodimir Zelenski pe Telegram pare a fi o înregistrare CCTV care a surprins momentul în care o rachetă a lovit blocul rezidențial de nouă etaje de lângă un drum aglomerat.

Zelenski: Nu ar trebui să devină ”o zi obișnuită” în ucraina

"Zaporojie. Tocmai acum o rachetă rusească a lovit o clădire cu mai multe etaje. Rusia bombardează oraşul cu o cruzime fără margini. Lovituri în zone rezidenţiale în care locuiesc oameni obişnuiţi, copii. O ţară teroristă încearcă să ne distrugă oraşele, statul nostru, oamenii noştri.

Aceasta nu ar trebui să devină «doar o zi obişnuită» în Ucraina, sau oriunde altundeva în Europa sau în lume. Este nevoie de mai multă unitate şi hotărâre din partea lumii pentru a învinge rapid teroarea rusă şi pentru a proteja viaţa", a scris Zelenski pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, Vladimir Rogov, un oficial din cadrul administrației regionale desemnate de Moscova pentru partea ocupată de Rusia din regiunea Zaporojie, a afirmat că imobilul a fost lovit de o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană care a fost lansată pentru a intercepta o rachetă rusă. Afirmația nu a fost întărită de vreo dovadă.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații din regiunea Donbas, ținta mai multor atacuri violente în ultimele zile. Bătălia pentru Bahmut, cel mai important oraș din zonă, este una dintre cele mai violente de la începutul războiului, iar pierderile armatei ruse sunt semnificative.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE