Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape 80 de migranți au murit după ce o navă de pescuit s-a răsturnat în Grecia

O ambarcațiune de pescuit care transporta migranți s-a răsturnat și s-a scufundat în largul coastei sudice a Greciei miercuri dimineață, provocând moartea a cel puțin 78 de persoane, relatează Euronews.com.

O amplă operațiune de căutare și salvare a fost lansată în zonă. Autoritățile au declarat că 104 persoane au fost salvate până în prezent în urma incidentului care a avut loc în timpul nopții, la aproximativ 75 de kilometri sud-vest de regiunea Peloponez din sudul Greciei.

Contrabandiștii încearcă să evite patrulele pazei de coastă locale

Patru dintre supraviețuitori au fost spitalizați cu simptome de hipotermie. Nu este clar câți pasageri ar putea rămâne dispăruți pe mare, potrivit pazei de coastă din Grecia.

Șase nave ale pazei de coastă, o fregată a marinei, un avion de transport militar, un elicopter al forțelor aeriene, mai multe nave private și o dronă a agenției de protecție a frontierelor din Uniunea Europeană, Frontex, participau la căutările în curs.

Se crede că ambarcațiunea care se îndrepta spre Italia a plecat din zona Tobruk, în estul Libiei. Paza de coastă italiană a alertat pentru prima dată marți autoritățile grecești și Frontex cu privire la nava care se apropia.

Contrabandiștii iau din ce în ce mai multe ambarcațiuni mai mari în apele internaționale din largul Greciei continentale pentru a încerca să evite patrulele pazei de coastă locale.

Duminică, 90 de migranți aflați pe un iaht sub pavilion american au fost salvați în zonă după ce au lansat un apel de urgență. Separat, miercuri, un iaht cu peste 70 de migranți la bord a fost remorcat până la un port de pe coasta de sud a insulei Creta din Grecia, după ce autoritățile au primit un apel de ajutor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE