Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: ”Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă Primăria Capitalei”

Premierul Marcel Ciolacu a catalogat drept ”inadmisibil” ca PSD și PNL, cele două mari partide, ”să arbitreze cine câștigă Primăria Capitalei”. De asemenea, președintele PSD a anunțat că va participa la campania de strângere de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD și PNL au decis să sprijine candidaturi separate la Primăria Municipiului București.

”Cele două partide cu un candidat cum are PSD în persoana doamnei Firea nu putea să fie arbitru. Avem jucători pe teren. Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă Primăria Capitalei: Nicușor Dan sau Piedone. (...)

Am uitat că Nicușor Dan e primar general, Clotilde Armand e primăriță (la Sectorul 1, n.red), domnul Mihaiu e primar (Radu Mihaiu (USR), primarul Sectorului 2, n.red). Nimeni nu mai vorbește de mizerie, de șobolani, de apă caldă, de lipsuri, de faptul că ne-au adus din nou în discuție lucruri primare, nu dezvoltare.

De parcă ne-am dori să vină ploaia ca astăzi... Ce au făcut acești oameni în afară să se laude cu proiectele Gabrielei Firea?”, a spus Marcel Ciolacu, în conferința de presă de lansare a candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu: ”Sunt ferm convins că pe data de 9 iunie Gabriela Firea va fi din nou primarul general al Capitalei”

”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide din România să fie nu jucători, ci arbitri. Atât PSD, cât și PNL și noi să fi arbitrat cine câștigă - Nicușor Dan sau Piedone.

Este inadmisibil așa ceva atât pentru PSD, cât și PNL.

Cred că aseară am luat decizia corectă ca cei doi președinți de organizații, respectiv Gabriela Firea și Sebastian Burduja să fie... Cu toate regretele pe care le am, sunt ferm convins că pe data de 9 iunie, Gabriela Firea va fi din nou primarul general al Capitalei”, a mai precizat președintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat că va participa ”direct la strângerea de semnături în București” pentru candidatura Gabrielei Firea, dacă ea îi va permite acest lucru.

Marcel Ciolacu, despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: ”s-a reușit ca în două săptămâni să devină bin Laden fără să omoare pe nimeni”

”Cătălin Cîrstoiu este un medic de excepție, într-un domeniu foarte dificil. E un chirurg de excepție, un om care și-a clădit toată activitatea prin muncă și studii pe care le-a terminat cu nota 1o într-un domeniu în care nu ai voie nicio zi să nu îți faci un upgrade profesional, un manager de execepție..

Cum s-a reușit ca un decan al Universității de Medicină.. Cum s-a reușit ca în două săptămâni să devină bin Laden fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă, salvând vieți, e cu totul altceva.

Nu e primul și niciun ultimul din politică. Aduceți-vă aminte de doamna Firea cu azilele groazei. Toată lumea arăta către dânsa și s-a dovedit după puțin timp că nu a avut nicio legătură.

Îmi cer scuze eu față de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit. Atacurile nu au fost asupra lui, atacurile au fost împotriva acestei alianțe electorale”, a conchis Ciolacu.

Coaliția PSD - PNL a renunțat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea va candida din partea social - democraților, iar Sebastian Burduja va intra în cursă sub sigla PNL.

Decizia a fost luată luni noapte după aproape 14 ore de discuții între liderii celor două partide și după ce presa a relatat că medicul Cîrstoiu este cercetat pentru incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE