Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zlatan Ibrahimović și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 41 de ani

Legendarul Zlatan Ibrahimovic și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 41 de ani. Zlatan e cel mai în vârstă marcator al Serie A din Italia.

Atacantul a făcut anunțul duminică seara, după victoria la final de sezon a echipei sale, AC Milan - Hellas Verona, 3-1. Clubul lui Zlatan anunțase că va organiza o scurtă ceremonie în onoarea lui, la finalul ultimului meci al sezonului, împotriva formaţiei Hellas Verona.

„A venit momentul să spun la revedere fotbalului”, a spus Zlatan Ibrahimovic, pe stadionul San Siro, în discursul de rămas-bun pentru fanii lui AC Milan.

”Lacrimi în ochii tuturor. Zlatan este grozav!”, a fost mesajul de pe Twitter al echipei sale, AC Milan.

Cunoscutul atacant suedez Zlatan Ibrahimovic s-a despărţit de AC Milan la finalul acestui sezon, când i-a expirat și contractul.

Fotbalistul scandinav, în vârstă de 41 de ani, a revenit la AC Milan în 2019 şi a ajutat gruparea "rossonera" să devină campioană a Italiei în sezonul trecut.

Ibrahimovic a disputat însă doar patru meciuri în actuala ediţie din Serie A, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat, petrecând în total 144 de minute pe teren.

Cu toate acestea, el a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria primei ligi italiene, după ce a marcat singurul său gol din acest sezon, transformând un penalty în meciul pierdut în faţa formaţiei Udinese (1-3), în luna martie.

O carieră de succes

Zlatan Ibrahimovic a cucerit un prim titlu de campion al Italiei cu AC Milan în 2011. El a mai evoluat în cursul carierei sale pentru unele dintre cele mai mari cluburi din Europa: Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Manchester United, precum şi în liga nord-americană, la Los Angeles Galaxy.

Ibrahimovic a jucat pentru nouă cluburi în timpul carierei sale de 24 de ani, marcând 561 de goluri pentru club și țară, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului.

Zlatan este cel mai mare marcator al Suediei din toate timpurile, cu 62 de goluri în 121 de meciuri internaționale. S-a retras din fotbalul internațional după Euro 2016, dar s-a întors pentru campania eșuată a Suediei de calificare la Cupa Mondială din 2021.

Suedezul și-a făcut debutul ca jucător profesionist cu Malmö FF în 1999, înainte de a se muta în Olanda pentru a juca pentru Ajax, doi ani mai târziu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE