Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Mondială a Artei, un prilej pentru celebrarea creativității. Data a fost aleasă în memoria lui Leonardo da Vinci

Un șevalet, uleiuri pentru pictat, pensule și o zi însorită. Sunt tot ceea ce vă trebuie pentru a vă relaxa, într-un mod creativ, preț de câteva ore. De Ziua Mondială a Artei, sunt sărbătorite toate domeniile creative, așa cum au fost ele stabilite în Grecia Antică: arhitectura, pictura, sculptura, muzica, literatura şi dansul, cărora, în anul 1911, li s-a adăugat și cinematografia. Ziua Artei a fost marcată pentru prima dată în anul 2012, pe 15 aprilie.

Ziua de 15 aprilie a fost aleasă în semn de omagiu față de artistul și inventatorul Leonardo da Vinci, născut în urmă cu jumătate de secol, pe 15 aprilie 1452.

În această zi care celebrează creativitatea și frumosul, am făcut un mic experiment. Am vrut să vedem ce se întâmplă dacă mergem în parc cu un șevalet apoi îi îndemnăm pe oameni …să picteze. Cum era de așteptat, cei mici au fost cei mai entuziasmați.

Nova Niv, specialist în design urban: ”Găsesc inspirație în absolut orice din lume. Mesajul meu pentru oameni este să privească atent în jurul lor și să vadă frumusețea din jurul nostru.”

Reporter: ”Fetița dumneavoastră ne-a spus că de la dumneavoastră vine și taletul și dorința de a picta.”

Maria Yajima, designer: ”Într-adevăr, de când era micuță, a observat la mine și inclusive camera lor am pictat-o și pictez fel și fel de tablouri, din cultura japonez, am stat 20 de ani în Japonia și îmi place foarte mult de exemplu să pictez Sakura, Cherry Blossom.”

Și dacă tot ne-am îndreptat privirea spre pictură, am mers și în atelierul unui artist: Suzana Dan.

Suzana Dan, artist vizual: ”Arta pentru mine înseamnă libertate, înseamnă un limbaj pe care am avut bucuria să îl descopăr foarte devreme și care sper să mă ajute în continuare să continui ca om să mă raportez la lumea din jur, să o înțeleg și evident să ajut și oamenii mai departe cu ceea ce muncesc.”

Așadar, la următoarea ieșire în parc, nu vă sfiiți să încurajați creativitatea dumneavoastră sau a celor mici. O oră de desen sau pictură în aer liber ar putea fi o metodă extraordinară de alungat…stresul cotidian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE