Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zilele Bucureștiului 2023. Ce evenimente sunt organizate și care este programul

Proiectul ”Zilele Bucurestiului 2023” se va desfășura în perioada 20-24 septembrie. ARCUB va marca împlinirea a 564 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului prin mai multe evenimente culturale cu acces gratuit.

Acestea se vor desfășura la Hanul Gabroveni, în cadrul Piaţa Festivalului Internaţional George Enescu şi în cadrul Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană.

În cadrul proiectului, bucureștenii pot descoperi expoziții, concerte, dar și acte artistice.

Zilele Bucureștiului 2023 - programul pe zile

Miercuri, 20 septembrie

Pe data de 20 septembrie, sărbătorește ZIUA BUCUREȘTIULUI, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al BMB, din str. Tache Ionescu, nr.4, începând cu ora 16:00 și la Mediateca BMB, din Șoseaua Mihai Bravu, nr. 4, începând cu ora 12:00.

La Sediul Central va avea loc o expoziție de artă fotografică „București – Case Vechi – Elemente de arhitectură”. La ora 17:30, Sala Auditorium va găzdui un spectacol de muzică și poezie cu melodii din Bucureștiul de altădată.

Mediateca BMB găzduiește vernisajul expoziției de fotografie „Bucureștiul de altădată”. De la ora 13:00 ,va avea loc atelierul de lectură din creații literare despre București.

Vineri, 22 septembrie

Muzeul Municipiului București organizează expoziția „Donația Ioana și Alexandru Beldiman: Colecția Nicolae (Nicholaus) Mișu și Fondul Familiei Beldiman”, de la ora 18:00, la Palatul Suțu (Bd.Ion C. Brătianu, nr. 2).

Sâmbătă, 23 septembrie

Primăria Capitalei, organizează prin CREART, unul dintre cele mai așteptate concursuri ale toamnei: iMapp Bucharest- Winners League. Cea de-a 8-a ediție a concursului internațional de 3D va avea loc în Piața Constituției.

Programul iMap:

  • Ora 11:00- DJ CS84 va aduce publicului ritmuri electronice pe scena din Piața Constituției.
  • Ora 17:00- KOV va ocupa scena cu muzică și dans;
  • Ora 19:00- DJ Ravin, creator de compilații Buddha Bar, va completa atmosfera cu muzică electrizantă;

iMapp Bucharest- Winners League: 5 echipe, câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia, vor concura și vor proiecta lucrările pe fațada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului.

Totodată, sâmbătă va avea loc concertul “Poveste din Bucureştiul de odinioară”, la ora 20:00, pe scena Pieţei Festivalului Enescu.

Tot pe 23 septembrie, “Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă” propune bucureştenilor și turiștilor a doua ediţie “Noaptea Dansului”, organizată de Creator Media Team. Peste 200 de dansatori, de la peste 15 şcoli de dans, au pregătit trei ore de flash-mob-uri, community dance şi momente de interacțiune cu trecătorii.

Zilele Bucureștiului 2023, desfășurate în perioada 20-24 septembrie, încep programul în jurul orei 10:00 și îl încheie în jurul orei 21:00, în fiecare zi.

Seria de evenimente „Zilele Bucureştiului” este iniţiată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti şi ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE