Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zi cu emoții pentru teatrul românesc. Victor Rebengiuc joacă ultimul său rol din carieră

Victor Rebengiuc joacă ultimul său rol din carieră în piesa „Tatăl”, la teatrul Bulandra. Avanpremiera are loc astăzi și duminică seară, iar emoțiile sunt foarte mari și pentru artiștii care joacă alături de Victor Rebengiuc, dar și pentru publicul care are ocazia să fie prezent la un moment atât de important în viața și cariera unui mare actor.

Este, cu siguranță, unul dintre cele mai emoționante momente din lumea teatrului, pentru că actorul Victor Rebengiuc revine la Teatrul Bulandra, de această dată, într-o reprezentație cu o încărcătură emoțională specială: spectacolul „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu.

Cu o carieră de aproape șapte decenii pe scena teatrului, Victor Rebengiuc a anunțat că acesta este ultimul rol pe care îl acceptă. De aici și uriașa emoție a artiștilor care vor urca pe scenă alături de marele actor.

Cătălin Babliuc, actor: „E o ocazie incredibilă, e minunat să-l vezi la lucru pe domnul Rebengiuc. Am fost captivat de simpla lui prezență. M-am uitat pur și simplu la el să văd cum face, cum descoperă lucruri, cum gândește. E pur și simplu extrem de plăcut să-l vezi lucrând.”

Ana-Ioana Macaria, actriță: „Am mai multe emoții decât de obicei, mai mari ca în tinerețe, tocmai pentru că joc cu domnul Rebengiuc rolul ăsta. Sunt fiica lui, Anne, și am emoții și pentru că în clipa asta coincide cu un moment al vieții mele în care s-a răsturnat raportul și trebuie să am grijă de mama mea. E un moment foarte special pentru mine și-n teatru, și-n viață.”

Constantin Dogioiu, actor: „Pot să zic clar că e un mare cadou din multe puncte de vedere. Unul dintre ele, și se întâmplă zilnic, este cât de mult mă surprinde legat de implicare și de luciditate și de poftă și de generozitate. E ceva la niște cote imense.”

Oana Tudor, actriță: „Învățăm foarte multe de la dânsul și uman, așa, cum trece peste greutățile și durerile vârstei și merge înainte. E un model de profesionalism pentru noi și de artă de furat de la el.”

Maria Veronica Vârlan, actriță: „Emoția spectacolului vine din faptul că nu m-am gândit până acum la bătrânețe și cu ocazia asta am fost cumva forțată să fac acest lucru, să mă gândesc la bătrânețea mea, la bătrânețea părinților mei, și s-au născut multe întrebări cu ocazia asta. Asta face, de fapt, spectacolul, te face să înțelegi prin ce trece un bătrân.”

Vlad Zamfirescu, actor: „Mă emoționează foarte tare că s-a întâmplat acest eveniment. M-am bucurat că domnul Rebengiuc a acceptat și și-a dorit să joace pe scena Teatrului Bulandra. Să sperăm că spectacolul „Tatăl”, la Bulandra, se va juca mulți ani de acum înainte.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE