Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU Ada Galeș: Pescărușul este un spectacol expresionist, este un spectacol critic. Am simțit că fac Artă

Mașa. Aceste este rolul pe care Ada Galeș îl interpretează în noua adaptare a piesei Pescărușul de Cehov, la Teatrul Național București. Premiera a avut loc pe 14 și 15 mai, iar regia este semnată de Eugen Jebeleanu.

Celebra piesă clasică Pescărușul este, de această dată, abordată într-o manieră cel puțin surprinzătoare pentru public. Timp de trei ore, regizorul Eugen Jebeleanu a reușit să îmbine teatrul și filmul, pe aceeași scenă. Este un teatru al vulnerabilităților și al frământărilor, așa cum spune chiar regizorul piesei. Un teatru care stârnește emoții puternice, îndrăzneț și provocator.

”Mi-e groază că s-ar putea să mai treacă ani până când o să mai am șansa să mă întâlnesc deja cu ceva care să-mi provoace atâta bucurie”, spune Ada Galeș. ”Eugen mi-a zis că nu există nicio diferență între artist și om”, a completat actrița. ”Hai să chestionăm teatrul, hai ca teatrul să fie și în folosul nostru, nu doar noi în folosul lui”.

Regizorul Eugen Jebeleanu i-a dat actriței posibilitatea să facă Artă

”Cumva, cu Eugen Jebeleanu, m-am regăsit și mi-au fost validate niște căutări pe care le aveam. Nu m-am simțit nicio secundă păcălită, n-am simțit neapărat că fac teatru, ci că fac Artă. Sunt mai multe planuri care vorbesc despre mai multe lucruri, nu trebuie să înțelegem totul deodată, nu trebuie să fie altceva decât e, este un spectacol expresionist, este un spectacol critic."

Celebra piesă clasică este abordată într-o manieră surprinzătoare pentru public. Timp de 3 ore, regizorul Eugen Jebeleanu a reușit să îmbine teatrul și filmul pe scenă. Este un teatru al vulnerabilităților și al frământărilor, un teatru care stârnește emoții puternice, îndrăzneț și provocator.

Pandemia a fost un moment care a declanșat o schimbare inclusiv în teatru

“New media și tot ce putem aduce din zona de tehnologie, care să ajute un spectacol de teatru, formele hibrid pentru mine sunt binevenite. Ne putem bucura de tehnica pe care o avem să zicem altfel povestea. Camera face asta. Surprinde multe tăceri pe care nu le poți vedea în imensitatea scenei”, a mai spus actrița.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE