Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de răniți, după un zbor cu turbulențe. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul din Hawaii

11 pasageri care zburau spre Hawai au fost răniți grav după ce avionul în care se aflau a intrat într-o zonă cu turbulențe. Meteorologii au emis o avertizare de furtuni, astfel că urmează să se stabilească dacă însoțitorii de bord ar fi putut preîntâmpina incidentul.

La bordul aeronavei care decolase din orașul Phoenix, din Statele Unite se aflau 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului. Din cauza turbulențelor, mai mulți oameni fost aruncați de pe scaune. 11 au fost răniți destul de grav după ce s-au lovit la cap sau chiar s-au tăiat. Potrivit reprezentanților operatorului de zbor, mulți dintre pasagerii care au fost răniți nu purtau centurile de siguranță. Într-un final, aeronava a aterizat la destinație, pe Aeroportul din Honolulu, în Hawai.

„Inițial, am fost anunțați că 36 de oameni au fost răniți. Au intervenit paramedicii. Un centru de triaj și tratament a fost instalat chiar pe aeroport”, a declarat Jim Ireland, representant al Diviziei de Servicii medicale de urgență.

Și pasagerii altor zboruri au trecut prin zone de turbulențe. Urmările însă nu au fost la fel de grave.

„Tocmai am avut un zbor interinsular, de la Maui la Oahu.Probabil a fost cel mai turbulent zbor pe care l-am avut vreodată deși călătorim mult. Nu ne-am panicat, dar turbulențele au fost foarte, foarte puternice”, spune un pasager.

În 2019, un avion de pe cursa Vancouver – Sydney a aterizat de urgență tot pe aeroportul din Honolulu din cauza turbulențelor. Atunci, 9 oameni au suferit răni serioase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE