Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de medici cubanezi au fost trimiși în Italia pentru a compensa lipsa de personal din spitalele publice

51 de medici cubanezi au sosit în Italia pentru a compensa lipsa de personal din spitalele publice. Regiunea Calabria se confruntă cu un deficit de personal de peste 12 ani și încă nu a reușit să rezolve această problemă.

Reducerile de cheltuieli în domeniul sănătății publice au încetinit recrutarea de noi medici

De-a lungul anilor, reducerile de cheltuieli în domeniul sănătății publice au încetinit recrutarea de noi medici în toate regiunile italiene. Criza sanitară este accentuată, însă în Calabria, din sudul Italiei.

Robert Ochhiuto, președintele regiunii Calabria: „Angajarea medicilor cubanezi nu este o soluție structurală. Concursurile deschise pentru medici reprezintă soluția structurală și noi facem acest lucru. Este o soluție de urgență, pentru că trebuie să am în trusa mea toate instrumentele pentru a preveni închiderea spitalelor.”

Medicii cubanezi sunt renumiți în întreaga lume pentru competența și profesionalismul lor.

Elizabeth Balbuena Delgado, cardiolog: „Este o experiență nouă. Voi cunoaște o cultură diferită și voi ajuta oamenii aflați în nevoie, ceea ce reprezintă scopul profesiei noastre: să ajutăm oamenii care au cea mai mare nevoie de noi.”

Daysi Luperon Loforte, cardiolog: „Suntem un grup de medici cu diferite specializări și am venit aici ca să oferim micul nostru ajutor pentru a lucra alături de medicii din Calabria.”

În scurt timp, primii medici cubanezi vor începe să lucreze în diferite spitale din Calabria. Între timp, ei participă la un curs de limba italiană pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare cu colegii și cu pacienții italieni, un pas necesar pentru ca acești specialiști să își poată aduce contribuția lor prețioasă la sistemul de sănătate publică din această regiune.”

Medicii fac parte din primul grup de aproape 500 de cubanezi care vor lucra în spitalele din Calabria

Medicii învață limba italiană la Universitatea Calabria din Cosenza și fac parte din primul grup de aproape 500 de cubanezi care vor lucra în spitalele din Calabria timp de cel puțin un an. Mulți dintre ei au familii care îi așteaptă acasă, dar acest lucru nu pare să fie o problemă pentru ei.

Dayli Ramos Reymont, radiolog: „Familia mea cunoaște educația altruistă și umanitară a medicilor cubanezi și înțelege voința poporului nostru de a oferi ajutor medical acelor țări, fie ele dezvoltate sau subdezvoltate, care au nevoie de el.”

Roberto Occhiuto, președintele regiunii Calabria: „O viață salvată într-unul dintre acele spitale pe care ar fi trebuit să le închid valorează mai mult decât o mie de dezbateri, chiar dacă această viață a fost salvată de un medic cubanez foarte bun, și nu de un medic italian.”

La începutul pandemiei de coronavirus, în 2020, Cuba a trimis o brigadă de medici și asistente pentru a ajuta spitalele din regiunea Lombardia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE