Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miliardarul care a fondat brandul de haine Patagonia donează compania pentru a salva planeta: „De acum, Pământul este singurul nostru acționar”

Publicat de: Mirabela Vasile

Fondatorul retailer-ului Paragonia, Yvon Chouinard, a anunțat că toate profiturile companiei sale vor merge în salvarea planetei.

Dând un nou exemplu în conducerea corporativă de mediu, proprietarul miliardar oferă toate resursele pentru a lupta împotriva devastării climei Pământului, a anunțat el miercuri, potrivit The Guardian.

„De acum, Pământul este singurul nostru acționar”, a anunțat compania. „TOATE profiturile, pe perioadă nedeterminată vor merge către misiunea noastră de a „salva planeta noastră”.

Chouinard, în vârstă de 83 de ani, a lucrat cu soția și cei doi copii ai săi, precum și cu echipe de avocați ai companiei pentru a crea o structură care să permită companiei Patagonia să continue să funcționeze ca o companie cu scop profit, ale cărei venituri vor merge în beneficiul conservării mediului.

„Dacă avem vreo speranță într-o planetă înfloritoare va fi nevoie de toți să facem tot ce putem cu resursele pe care le avem. Acesta este un alt mod pe care l-am găsit de a face un lucru util”, a spus Chouinard într-un comunicat.

Familia lui Chouinard a donat 2% din toate acțiunile și toată autoritatea de luare a deciziilor unui trust, care va supraveghea misiunea și valorile companiei.

Celelalte 98% din acțiunile companiei vor merge către o organizație nonprofit numită Holdfast Collective, care „va folosi fiecare dolar primit pentru a lupta împotriva crizei de mediu, pentru a proteja natura și biodiversitatea și pentru a sprijini comunitățile înfloritoare, cât mai repede posibil”, potrivit publicației.

Noua direcție a Patagoniei este concepută pentru a oferi un exemplu care respinge vechea axiomă a capitalismului acționar conform căreia alte obiective corporative decât profitul vor deruta investitorii, a scris președintele consiliului de administrație al Patagoniei, Charles Conn, într-un editorial din revista Fortune miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE