Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

YouTube Music implementează opțiunea de podcast-uri, după modelul Spotify

Publicat de: Mirabela Vasile

Podcasturile au început, în sfârșit, să sosească pentru utilizatorii YouTube Music din SUA. Schimbarea vă va permite să vă conectați la podcasturi în aplicația YouTube Music, unde puteți obține acces la fluxuri la cerere, offline, care acceptă ascultarea în fundal fără un abonament Premium.

YouTube a anunțat pentru prima dată că aduce podcasturile la serviciul său de streaming muzical în cadrul Hot Pod Summit de la The Verge în februarie, iar acum se implementează "treptat" pentru utilizatori.

Aplicația YouTube Music va avea acum o filă dedicată podcasturilor, în care puteți naviga printre emisiunile care erau altădată limitate la aplicația principală YouTube. De asemenea, puteți face schimb între versiunile audio și video ale unui podcast în timp ce utilizați YouTube Music, potrivit The Verge.

Adăugarea de podcasturi la YouTube Music ar trebui să ajute serviciul să concureze mai bine cu Spotify, care tocmai a ajuns la 500 de milioane de utilizatori activi lunari la începutul acestei săptămâni.

YouTube a raportat că are aproximativ 80 de milioane de abonați Music și Premium în noiembrie anul trecut, în timp ce Spotify, pe de altă parte, spune că are aproximativ 210 milioane de utilizatori care plătesc abonamente.

Deocamdată, podcasturile sunt disponibile doar pentru utilizatorii YouTube Music din SUA, dar YouTube spune că intenționează să aducă această funcție și în alte țări în viitor. Funcția este disponibilă în aplicația YouTube Music pe iOS, Android și pe web.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE