Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

YouTube lansează o nouă funcție pentru abonaţii Premium. Ce schimbări se vor mai regăsi pe platformă

YouTube introduce o funție de calitate video HD 1080p "îmbunătățită" pentru abonații Premium - dar deocamdată este disponibilă doar pe iOS, urmând ca opțiunea să ajungă în curând și pe web.

Potrivit YouTube, noua opțiune 1080p Premium este "o versiune îmbunătățită de 1080p" care ar trebui să facă lucrurile să arate mai clare, în special în cazul videoclipurilor cu multe detalii și mișcare.

Dacă toate acestea vă sună familiar, este pentru că YouTube a început să testeze această funcție la începutul acestui an și i-a făcut pe unii să se teamă că firma va afecta opțiunea 1080p existentă pentru neabonați. Din fericire, opțiunea standard 1080p nu va pleca nicăieri, nici măcar pentru membrii Premium, potrivit The Verge.

Veți putea folosi în continuare opțiunea 1080p standard pe videoclipuri (chiar și pe cele cu 1080p Premium). De asemenea, nu toate videoclipurile vor avea opțiunea 1080p Premium, deoarece YouTube spune că nu o veți vedea pe videoclipurile încărcate la rezoluții mai mari sau mai mici de 1080p, pe scurtmetraje sau în transmisiuni în direct.

Ce alte beneficii vrea Youtube să adauge la serviciu

Pe lângă acest beneficiu, YouTube a dezvăluit o serie de alte caracteristici care vor fi incluse în Premium, inclusiv posibilitatea ca utilizatorii de pe iOS să vizioneze videoclipuri cu prietenii și membrii familiei folosind FaceTime prin SharePlay. Platforma oferă deja o funcție similară pe Android, deoarece le permite abonaților să folosească Google Meet pentru a viziona videoclipuri împreună cu alte persoane, indiferent dacă acestea plătesc sau nu pentru Premium.

Există, de asemenea, o nouă funcție Premium foarte utilă care vă permite să reluați de unde ați rămas din videoclipuri pe Android, iOS și pe site-ul desktop al platformei. Acest lucru pare deosebit de util dacă vă uitați la ceva pe telefon și doriți să îl măriți pe un ecran mai mare, cum ar fi cel al laptopului. Dar, de asemenea, sună bine să poți continua să te uiți la ceva în mișcare dacă ai început să te uiți la el pe computer și invers.

În plus, YouTube își extinde funcția de așteptare Premium pe telefoane și tablete, care vă permite să creați o listă de videoclipuri pe care doriți să le vizionați în continuare. De asemenea, se implementează funcția de descărcare inteligentă pe care a început să o testeze anul trecut.

Aceasta adaugă automat videoclipurile recomandate la biblioteca dvs. în timp ce sunteți conectat la Wi-Fi, permițându-vă să le vizionați atunci când sunteți offline. Deși sună util atunci când ești în avion sau călătorești fără serviciu și uiți să descarci videoclipuri în avans, se pare că ar putea fi un pic cam consumatoare de spațiu de stocare dacă nu o dezactivezi.

Anul trecut, YouTube a raportat că a adunat în jur de 30 de milioane de abonați plătiți la nivel global în cadrul ofertelor sale Premium și Music, marcând un salt major față de cele 50 de milioane de abonați plătiți pe care YouTube a declarat că le avea în 2021 - și se pare că serviciul nu face decât să adune mai multă valoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE