Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De câți abonați YouTube ai nevoie pentru a câștiga bani

Publicat de: Euronews

Creatorii de conținut de pe YouTube nu au nevoie de sute de mii de abonați pentru a începe să câștige bani.

Pentru început, un creator de conținut trebuie să fie membru al programului YouTube Partner Program. Pentru a aplica, creatorii trebuie să aibă cel puțin 1.000 de abonați și 4.000 de ore de vizionare în ultimul an. Odată acceptați, creatorii pot începe să își monetizeze canalele prin anunțuri filtrate prin programul AdSense al Google și abonamente la canale.

În afară de programul de parteneriat, creatorii se pot califica, de asemenea, pentru a primi un bonus între 100 și 10.000 de dolari pe lună pentru a posta videoclipuri scurte dintr-un fond Shorts.

De la începutul anului 2023, în locul Fondului Shorts, YouTube va începe să împartă veniturile din reclamele Shorts cu creatorii de conținut. Cei care au 1.000 de abonați și 10 milioane de vizualizări pe Shorts în termen de 90 de zile se vor califica pentru a primi o parte din veniturile obținute din reclamele de pe videoclipurile lor.

De asemenea, YouTube va lansa anul viitor un nou tip de parteneriat, cu praguri mai mici de eligibilitate.

Cel mai frecvent mod în care creatorii de conținut câștigă bani direct de pe YouTube este prin reclame plasate de Google

Chiar și creatorii mai mici pot încasa bani. Jen Lauren, o creatoare de conținut care avea 5.000 de abonați pe YouTube, la începutul anului 2022, a declarat că într-o lună canalul ei a câștigat 349 de dolari din reclame.

Shelby Church, o altă creatoare de conținut, a declarat că îi place să includă patru reclame pe un singur videoclip care are o durată de peste 10 minute, ceea ce contribuie la creșterea veniturilor sale lunare.

Creatorii de conținut care câștigă bani pe YouTube trebuie să țină cont și de faptul că vor trebui să plătească impozite pentru orice venit pe care îl obțin de pe platformă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE