Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, susține aderarea României la Schengen

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson susține aderarea României la Schengen. Europarlamentarii PSD Dan Nica şi Victor Negrescu susţin că au obţinut angajamentul ferm al comisarului social-democrat din partea Suediei pentru o decizie favorabilă privind aderarea României la spaţiul Schengen.

"Odată cu renunţarea la MCV, a dispărut şi ultimul pretext pentru ţinerea României în afara Schengen. Am apreciat, în acest context, sprijinul categoric al doamnei Johansson pentru aderare şi faptul că o consideră, din acest punct, o obligaţie pentru Consiliul European, dat fiind raportul Comisiei Europene, care constată îndeplinirea tuturor condiţiilor. Avem de partea noastră atât faptele recunoscute oficial, cât şi suportul politic al Parlamentului European şi al Comisiei Europene", a subliniat Dan Nica, eurodeputat social-democrat.

Ylva Johansson sprijină ferm aderarea României la Schengen

Potrivit sursei citate, comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a avut "o abordare pozitivă şi fermă", prin care a reiterat sprijinul pentru accederea ţării noastre în Spaţiul Schengen.

"Am discutat cu doamna comisar Ylva Johansson despre şansele tot mai mari pe care le are România de a adera la spaţiul Schengen, în contextul finalizării raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am prezentat, încă o dată, atuurile României, am subliniat necesitatea unei decizii ce trebuie luată anul acesta pentru aderarea noastră la zona de libera circulaţie şi am discutat despre eforturile care trebuie făcute în continuare pentru a convinge statele reticente. I-am mulţumit comisarului nostru social-democrat pentru eforturile personale făcute în sprijinirea României şi mă bucur că am reuşit să punem la dispoziţia Comisiei Europene şi a statelor care gestionează frontierele externe ale UE fonduri suplimentare, ca urmare a amendamentelor pe care le-am depus şi care au fost aprobate în bugetul european pentru anul viitor", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu. 

Distribuie

Taguri