Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se va răci drastic. Temperaturile vor scădea și cu zece grade în unele regiuni

Octombrie, a doua lună de toamnă, a venit cu temperaturi suprinzător de ridicate pentru această perioadă.

Însă vremea se va răci accentuat în perioada următoare, temperaturile vor cobărî chiar și cu zece grade, în unele regiuni.

Temperaturile se vor răci drastic

”Până la momentul acesta și chiar și astăzi ne bucurăm de vreme caldă pentru această perioadă, temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată din calendar.

Vorbim azi de o încălzire ușoară a vremii în jumătatea de nord a teritoriului, astfel încât temperaturile maxime vor depăși 20 de grade cam în toate regiunile până spre 27-28 de grade în partea de sud a teritoriului.

Într-adevăr vom asista în acest weekend la o schimbare semnificativă de vreme, un front atmosferic rece va traversa teritoriul României și va determina pe de o parte o scădere a valorilor termice, pe de altă parte intensificări ale vântului, cu viteze mari în zonele montane, însă vântul va sufla cu putere în toată țara.

Luni răcirea se va resimți în toată țara, astfel încât temperaturile maxime se vor situa la valori între 10-12 grade prin estul Transilvaniei, în Maramureș, în nordul Moldovei, la cel mult 18-19 grade, în partea de sut a teritoriului”, a declarat meteorologul ANM, Alina Șerban, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE