Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme caniculară în următoarele zile. Cod portocaliu și galben de luni

Valul de aer fierbinte, care ne-a sufocat în ultimele zile, continuă să persiste asupra țării noastre. Însă meteorologii ne asigură că situația nu se poate compara cu cea din Spania sau Italia, țări grav afectate de caniculă. La noi, maxima termică poate atinge 37-39 de grade Celsius. În plus, în acest weekend, atât la mare, cât și la munte, vremea va fi pe placul turiștilor.

Oana Catrina, meteorolog ANM: "Și la noi valul de căldură se va intensifica, dar ne vom confrunta cu temperaturi ca cele din Spania si Italia. La noi nu vor fi astfel de temperaturi. Și noi ne vom confrunta cu 35 de grade, astăzi și în zilele următoare.

Astăzi avem o vreme splendidă la munte și la mare. Cei care aleg să meargă pe litoral trebuie să știe că apa mării va avea undeva la 26 de grade Celsius, iar în aer vor fi 28-29 de grade.

La munte avem soare din plin. După-amiaza, izolat, avem șanse de ploaie."

Cod portocaliu și galben de caniculă luni

Luni, 17 iulie, valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Tot luni se va instala și un cod portocaliu de caniculă. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți, 18 iulie în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi, 19 și 20 iulie, în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE