Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Volodimir Zelenski, după bombardamentele violente din Kiev: „Rusia încearcă să şteargă Ucraina de pe faţa Pământului”

Publicat de: Euronews

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că exploziile care au avut loc luni în mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev, au cauzat morţi şi răniţi şi a acuzat Rusia că încearcă "să şteargă Ucraina de pe faţa Pământului", informează Agerpres.

„Ei (ruşii) încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului... să distrugă poporul nostru, în timp ce acesta doarme acasă în (oraşul) Zaporojie. Să ucidă oameni care se duc la muncă în Dnipro şi Kiev. Sirenele de raiduri aeriene nu contenesc pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo sunt atacuri cu rachete. Din păcate, acolo sunt morţi şi răniţi”, a subliniat Zelenski pe mesageria Telegram.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Volodimir Zelenski: „Terorismul constant împotriva populaţiei civile împiedică negocierile reale”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat poziţia potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia, informează Agerpres.

„Terorismul constant împotriva populaţiei civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale", a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara târziu. "Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaţionale”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

https://twitter.com/pravda_eng/status/1579364224341798912?s=46&t=A9tW05nopvEtHGNXWSD6sA

Cu puţin timp înainte de mesajul lui Zelenski, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept "un act terorist".

https://twitter.com/pravda_eng/status/1579364224341798912?s=46&t=A9tW05nopvEtHGNXWSD6sA

"Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia", a replicat pe Twitter consilierul preşedintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Podoliak s-a referit la recentele atacuri din oraşul Zaporojie, din sudul Ucrainei, în urma cărora cel puţin zece oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanţ al părţii ucrainene.

„Aici este un singur stat terorist şi întreaga lume ştie despre cine este vorba”, a afirmat Mihailo Podoliak.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Vladimir Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE