Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente violente în Zaporojie. Cel puțin 20 de oameni au murit, iar 49 au fost răniți

Cel puțin 20 de oameni au murit, iar alți 49 au fost răniți în urma bombardamentelor violente ale armatei ruse asupra orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei. Autoritățile au avertizat că numărul victimelor ar putea crește pe măsură ce salvatorii reușesc să înlăture dărâmăturile.

Armata rusă a lansat 12 rachete, conform estimărilor preliminare ale autorităților ucrainene. Un bloc de apartamente cu nouă etaje s-a prăbușit parțial, iar alte cinci case de locuit au fost distruse. Au fost avariate, de asemenea, mai multe obiective de infrastructură și cel puțin 20 de autoturisme.

Din cauza exploziilor puternice apartamentele din zona atacurilor au rămas fără ferestre, iar mai mulți oamenii au fost răniți de cioburi și schije.

Trăgeau. A fost o explozie puternică, totul tremura. Nu știam... Eram aici, în acest loc. Dacă nu am fi fost acolo nu știu ce s-ar fi întâmplat cu noi. Stăteam între pereți. Aici este un sacau și acolo altul. Totul zbura, eu țipam”, spune o martoră.

Acesta este terorism internațional, nu te poți salva de el”, a precizat un bărbat.

Aici nu este nimic, nici întreprinderi, nici militari, nici întreprinderi industriale, de ce ne bombardează, de ce?”, a mărturisit o femeie.

Volodimir Zelenski a condamnat atacul

Președintele ucrainei Volodimir Zelenski a condamnat atacul și l-a calificat drept acțiuni ale unui stat terorist. “Lumea trebuie să vadă adevărul. Oamenii dormeau, doar locuiau, nu atacau pe nimeni. Avem de-a face cu un stat care nu vrea pace. Cu un stat terorist”, se spune în mesajul liderului de la Kiev, care a publicat mai multe imagini cu distrugerile provocate de bombardamente.

Orașul Zaporojie, centrul administrativ al regiunii cu același nume anexată parțial de Rusia, este, în ultima perioadă, una dintre principalele ținte ale armatei ruse. Un atac grav a avut loc și joi, iar cel puțin 19 civili au murit atunci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE