Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski spune că trupele ucrainene fac progrese în toate direcțiile

În ultimele săptămâni, Ucraina a reușit să avanseze aproximativ 90 de kilometri în regiunea de est a Donețkului. Mai mult, președintele Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene fac progrese de-a lungul tuturor fronturilor de luptă.

"Astăzi, în toate sectoarele, soldaţii noştri au făcut progrese. Este o zi fericită", a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de luni seara, transmis dintr-un tren după ce a vizitat două zone din prima linie a frontului.

Rusia nu a recunoscut aceste progrese

Imagini dramatice filmate cu o cameră montată pe casca unui soldat arată un schimb de focuri în tranșeele de lângă Bahmut. Brigada a 3-a a armatei ucrainene a publicat înregistrarea video care îi pe aceștia în timp ce organizează un asalt asupra brigăzii 57 de pușcași ai armatei ruse.

În ultimele zile, Ucraina a afirmat că a făcut progrese și în zona din apropierea Bahmutului, dar acestea sunt lente. În plus, există rapoarte neconfirmate potrivit cărora forțele ucrainene au trecut râul Nipru și au recucerit teritoriul de pe malul stâng al provinciei Herson.

Rusia nu a recunoscut oficial progresele ucrainene și a afirmat că a provocat pierderi grele forțelor Kievului, în ultimele 24 de ore. Cu toate aceastea, președintele Zelenski și-a făcut timp pentru a acorda medalii soldaților din regiunea Donețk. La întoarcere s-a oprit și la și pentru a face selfie-uri cu localnicii.

Între timp, Moscova susține că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat un avion de recunoaștere al Forțelor Aeriene Regale britanice și alte două avioane de luptă Typhoon. Potrivit Rusiei, acestea au intrat în spațiul aerian rusesc, deasupra Mării Negre, și au fost escortate în afara zonei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE