Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: "Putin e sănătos? Rusia nu ne poate ocupa porturile. Le vom scufunda navele"

Pe 17 iulie a expirat acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră, iar Rusia a anunțat că nu-l prelungește. Președintele Vladimir Putin a precizat că orice navă va fi considerată țintă dacă va trece pe acolo. În plus, chiar în ziua expirării acestui acord, rușii au bombardat porturile de la Mare, dar și pe cele de la Dunăre.

De altfel, în dimineața de 24 iulie, câteva rachete au lovit porturile Reni și Ismail, de pe Dunăre, iar mai multe bucăți desprinse în urma exploziilor au afectat niște șlepuri românești, aflate la câteva zeci de metri distanță.

Volodimir Zelenski susține că Rusia nu poate ocupa porturile ucrainene

Însă președintele Ucrainei e convins că rușii nu au nicio șansă să ocupe porturile ucrainene, cu toate că le bombardează frecvent.

"E om sănătos cel care atacă porturile? Să discutăm despre asta. El (n.r.: Puti) nu poate ocupa aceste porturi. Acestea nu sunt acțiuni militare. Nici măcar nu este vorba de război. Nu poate debarca în porturile noastre, este imposibil, el nu te capabil de așa ceva. Pur și simplu îi vom scufunda toată flota dacă se va apropia prea mult. El este pe deplin conștient de asta.

Deci, aceasta nu este o țintă militară. El lansează atacuri asupra Odesei, asupra porturilor maritime și a centrului istoric al acesteia. Aici trebuie să răspundem la întrebarea de ce. Nu din cauza cerealelor. Este terorism, un act terorist pentru terorizarea populației", a spus Volodimir Zelenski, pentru o publicație din Brazilia, citată de Pravda.

Președintele Ucrainei a subliniat că mare parte a lumii va ajunge la concluzia că Vladimir Putin nu se află în totalitatea facultăților mintale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE