Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski promite un răspuns la recentul atac al Rusiei cu rachete asupra orașului Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Kievul va răspunde la cel mai recent atac cu rachete al Rusiei asupra orașului Zaporojie, atât din punct de vedere militar, cât și din punct de vedere legal, transmite euronews.

El a făcut câteva comentarii, în timpul discursului său de joi noapte.

„Ocupantul va simți inevitabil puterea noastră. Puterea dreptății în toate sensurile cuvântului. Și vreau să mulțumesc tuturor salvatorilor noștri care au curățat dărâmăturile blocului care a fost distrus de rachete în noaptea precedentă”, a spus Zelenski.

Discursul său a urmat după întâlnirile cu președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, unde cei doi au discutat despre „eforturile diplomatice de a opri agresiunea rusă”.

Joi, cel puțin trei persoane au murit, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc cu cinci etaje din Zaporojie.

Înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu un an, orașul din sud-est avea o populație de 700.000 de oameni. Acesta a fost văzută ca un punct strategic pentru Moscova, deoarece găzduiește cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Rusia neagă că a țintit civilii cu drone și rachete, dar imaginile aeriene au arătat distrugerile în multe centre urbane ucrainene.

Cadavre găsite în Borodianka

Nu departe de capitala Kiev, a avut loc o exhumare a trei cadavre neidentificate.

Cadavrele continuă să fie descoperite în regiune, care a suferit din cauza distrugerii și ocupației în primele zile ale invaziei Rusiei.

Șeful poliției regionale spune că au găsit „1.373 de cadavre ale cetățenilor lor” de la sfârșitul ocupației de anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE