Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit UE pentru al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, reînnoind totodată apelurile ca Bruxellesul să impună Rusiei măsuri şi mai dure pentru invazia Ucrainei, potrivit Agerpres.
Un al şaptelea pachet ar fi necesar odată ce termenii celui de-al şaselea vor fi implementaţi, a declarat Zelenski într-un mesaj video difuzat marţi seară.
„La final (...), nu ar trebui să existe legături economice semnificative deloc între lumea liberă şi statul terorist. Vom lucra la noi restricţii împotriva Rusiei pentru acest război", a subliniat el.
Datorită boicotului petrolier planificat de UE, Rusia pierde „zeci de miliarde de euro" care nu mai pot fi folosiţi pentru a finanţa teroarea, a spus Zelenski.
Un embargou complet asupra petrolului rusesc ar ajuta de asemenea ţările UE în tranziţia lor spre energii regenerabile, potrivit lui Zelenski. Rusia, pe de altă parte, din cauza incapacităţii sale de adaptare, ar avea de suferit economic şi va deveni şi mai izolată, a adăugat el.
Te-ar putea interesa și
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
1 min
Primă oară în jumătate de secol: Vaticanul întârzie pregătirile. Lipsesc comenzile pentru veșmintele noului papă
Mister total la Vatican. Contrar tradiției, croitorii Sfântului Scaun nu au primit până acum comenzile pentru noile veșminte papale pe care ar urma să le poarte viitorul suveran pontif.
1 min
1 min
Conclavul care începe pe 7 mai: unul dintre cardinali nu dorește un papă „care să-l imite pe Francisc”
Cardinalul spaniol Cristobal Lopez Romero, arhiepiscop de Rabat, a declarat că nu va susține ca viitorul papă să fie „un imitator al lui Francisc”, transmite AFP, potrivi Agerpres. El a mai spus și că este „curios” și „neliniștit” cu privire la primul conclav la care va participa.
1 min
1 min
EXCLUSIV. Acordul istoric Ucraina-SUA și piesele din puzzle: rolul României și al Europei, problema Crimeea și garanțiile de securitate
În exclusivitate la Euronews România, președintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul Ucrainei, Oleksandr Merezhko, a dat detalii despre acest acord. Ucrainenii nu sunt de acord să lase Crimeea rușilor, iar problema recuperării teritoriilor este extrem de dificilă.
1 min
Miza acordului istoric dintre SUA și Ucraina privind mineralele rare. Analist: Materializarea acestuia depinde de încetarea războiului
După multe tensiuni, un acord istoric a fost semnat între Statele Unite și Ucraina privind exploatarea minereurilor rare care face parte dintr-un pachet mai amplu de investiții reciproce pe care Washingtonul și Kievul ar urma să le facă în reconstrucția post-conflict a țării.