Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, în vizită la militarii de pe frontul de est, pentru a discuta despre situația de pe câmpul de luptă

Este foarte important ca Harkovul să țină piept atacurilor rusești. Cu acest mesaj s-a întors președintele ucrainean, Volodimir Zelenski de pe frontul din estul țării. El s-a întâlnit cu soldații, și cu mai mulți comandanți. Discuțiile s-au axat pe problemele urgente ale acestora și pe pregătirea pentru o nouă iarnă pe câmpul de luptă.

Armata ucraineană începe pregătirile pentru iarnă

Zelenski a inspectat o parte din echipamentele transferate armatei ucrainene de către partenerii occidentali, în special tancurile și vehiculele de luptă pentru infanterie, și a stat de vorbă cu soldații. Foarte importantă este acum pregătirea pentru iarnă, consideră liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Am discutat cu oficialii relevanți – șefii regionali și ai orașului, ministrul Energiei, directorii generali ai Ukrenergo și Naftogaz și alții - despre protecția împotriva atacurilor rusești, furnizarea de energie către orașele și satele din regiunea Harkov, protecția instalațiilor energetice, restaurarea locuințelor și a sferei sociale și deminarea umanitară. Este extrem de important ca Harkovul, în ciuda tuturor problemelor, nu doar să reziste, ci să ajute la păstrarea libertății întregului nostru est.”

Președintele ucrainean a vizitat și militarii care luptă pe direcția Kupiansk-Lîman. Într-un mesaj pe rețelele de socializare el a notat că s-a întâlnit cu comandanții de brigadă și de batalion pentru a discuta despre situația de pe câmpul de luptă și problemele urgente. În imaginile publicate de președinția de la Kiev, se vede cum Zelenski primește un steag și diverse obiecte de la soldați și la rândul său își pune semnătura pe un stindard.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE