Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia susține că nu e nevoie de o nouă mobilizare. Ministrul Șoigu vorbește despre "atitudinea patriotică puternică"

Rusia nu plănuiește să facă o mobilizare suplimentară pentru războiul din Ucraina. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Moscova. Serghei Șoigu spune că doar anul acesta 335 de mii de bărbați s-au înrolat în armată sau în unități de voluntari.

În septembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a 300 de mii de rezerviști. Iar asta i-a făcut pe sute de mii de tineri ruși să fugă din țară.

Rusia spune că nu mai e nevoie de o nouă mobilizare

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: "În conformitate cu Decretul prezidențial, 130.000 de persoane sunt supuse recrutării. Statul Major General nu are planuri de mobilizare. suplimentară. Forțele armate au numărul necesar de militari pentru a efectua operațiunea militară specială. Acest lucru este facilitat în mare măsură de atitudinea patriotică puternică a cetățenilor noștri, care se alătură activ rândurilor apărătorilor patriei. De la începutul anului, peste 335.000 de persoane au intrat în serviciul militar contractual și în formațiuni de voluntariat".

Anunțul vine după ce ucrainenii au atins un adevărat record în ceea ce privește atacurile cu drone asupra artileriei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE