Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia atacă din nou regiunea ucraineană Odesa. Armata rusească a folosit drone ofensive și două tipuri de rachetă

Oficialii ucraineni din Odesa au anunţat luni că Rusia a lansat noi atacuri, cu 19 drone şi 14 rachete, care au rănit o femeie şi au avariat instalaţii portuare, transmite AFP.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a precizat pe Telegram că ruşii au folosit "drone ofensive şi două tipuri de rachete", dintre care mai multe şi-au atins ţintele. El a adăugat că femeia este civilă, a fost rănită de unda de şoc a unei explozii, iar ulterior spitalizată.

Armata ucraineană a declarat că forţele ruse au folosit drone iraniene Shahed, două rachete hipersonice Oniks şi 12 rachete Kalibr şi au mobilizat un submarin.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a reuşit să doboare toate dronele şi 11 din rachetele Kalibr. Staţiunea balneară Odesa a suferit însă distrugeri "importante", iar într-un hotel s-a declanşat un incendiu care a fost stins rapid.

Două dintre rachete au fost distruse în regiunile Mikolaev din sud şi Kirovograd din centrul Ucrainei.

Rachetele Oniks au distrus silozuri de cereale, fără a face victime, au mai arătat forţele armate ucrainene. Depozite şi firme din suburbiile Odesei au fost avariate de fragmentele căzute.

Rusia atacă frecvent regiunea Odesa de la Marea Neagră, unde sunt situate infrastructuri portuare vitale pentru comerţul maritim. Atacurile s-au intensificat după încetarea în iulie a acordului care permitea Ucrainei să exporte cereale pe mare.

Ucrainenii au reuşit totuşi să creeze un coridor maritim, iar un al doilea cargou ucrainean cu grâu a ajuns duminică la Istanbul în ciuda ameninţărilor Rusiei că va ataca orice navă care soseşte sau pleacă din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE