Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski crede că Ucraina va câștiga războiul: „Rusia nu are nicio șansă”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dorește că ritmul cu care armata sa a intrat în război să continue pentru a obține victoria. În același timp, președintele Putin a anunțat că mobilizarea noilor recruți urmează să se încheie foarte curând și că primele trupe pot sosi pe front în orice moment.

Zelenski a înmânat soldaților ucraineni medaliile Steaua de Aur precum și alte distincții în cadrul unei ceremonii la Kiev. El le-a transmis soldaților că vor reuși să restabilească intergritatea teritorială a Ucrainei.

„Da, ei (rușii n.r) încă mai au oameni pentru a ataca. Au încă posibilitatea de a teroriza orașele noastre și pe toți europenii, de a șantaja lumea. Dar nu au nicio șansă. Pentru că Ucraina avansează”, a declarat Zelenski.

SUA și Germania, în ajutorul Ucrainei cu aparatură militară

Statele Unite și Germania vor furniza în luna aceasta un dispozitiv cheie pentru apărarea Ucrainei. Este vorba despre un sistem anti-rachetă, care să neutralizeze atacurile venite din partea Rusiei.

Între timp, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, susține că Occidentul și Ucraina "amenință" teritoriul Belarusului și a făcut apel la ajutor din partea Moscovei. Trupele rusești vor începe să sosească în Belarus și să ocupe poziții la granița cu Ucraina. De cealaltă parte, trupele ucrainene continuă să se antreneze.

În est, în Donețk, Crucea Roșie a răspuns criticilor lui Zelenski motivând că nu este lăsată să viziteze prizonierii de război din tabăra de la Olenivka, aflată sub control rusesc din 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE