Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a semnat o lege prin care interzice importul de cărţi din Rusia și Belarus

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi legea care interzice importul comercial de cărţi din Rusia, cea mai recentă măsură ce vizează reducerea legăturilor culturale dintre cele două ţări în urma invaziei Moscovei.

'Cred că legea este bună', a scris Zelenski pe Telegram, anunţând că a semnat textul care interzice de asemenea importul comercial de cărţi tipărite în Belarus sau în teritoriul ucrainean ocupat, potrivit Agerpres.

Legea, adoptată de parlament în urmă cu un an, mai impune obţinerea unei autorizaţii speciale pentru importul de cărţi în limba rusă din ţări terţe.

Biroul lui Zelenski a scris pe Twitter că legea va 'întări protejarea culturii ucrainene şi a spaţiului informaţional de propaganda rusă anti-ucraineană'.

Ucraina desfăşoară ceea ce descrie a fi un proces de 'derusificare', spunând că acesta este necesar pentru a anula secolele de politici pe care Kievul le consideră destinate să strivească identitatea ucraineană.

Ministrul culturii, Oleksandr Tkacenko, i-a mulţumit preşedintelui pentru promulgarea legii.

'Adoptarea acestui proiect de lege va proteja sectorul ucrainean de editare şi distribuţie de cărţi faţă de influenţa distructivă a 'lumii ruse'", a scris el pe aplicaţia Telegram

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE